Friday, July 16, 2010

Μάνθος και φίλοι

Αυτά είναι τα τελευταία νέα του Μάνθου και των φίλων του, που δεν θα είχαν καμία τύχη αν δεν υπήρχατε εσείς να τους στηρίξετε. Δυστυχώς τα περιστατικά έχουν αυξηθεί πολύ.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου θα είναι η τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές μας, που θα επισκεφθούμε τον αγαπημένο μας σκύλο. Φυσικά, εφόσον κάποιοι επιθυμούν, θα μπορούν μετά από συνεννόηση με την Christine, να τον βλέπουν.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα κάναμε αυτές τις μέρες:

Kazue

20 Ιουνίου. Ήρθε κοντά μας η Kazue.
To όνομα της σημαίνει τυχερή, ευλογημένη, αγαπημένη. Η Σοφία βγάζοντας το σκύλο της, τη βραδινή του βόλτα και έχοντας εντελώς τυχαία αλλάξει το συνηθισμένο δρομολόγιο για ένα άλλο, βρήκε το μικρό σκυλάκι. Από μακριά αντίκρισε ένα μικρό λευκό πλασματάκι, που αρχικά πίστεψε πως είναι γάτα και έτσι πλησίασε για να το χαϊδέψει. Τότε διαπίστωσε πως ήταν ένα μικρό αδυνατισμένο και υποσιτισμένο σκυλάκι και αμέσως έτρεξε πίσω να φέρει φαγητό. Η μικρή Kazue, άρχισε να κλαίει γιατί δεν μπορούσε να την ακολουθήσει και τότε διαπίστωσε πως το ποδαράκι της ήταν σπασμένο. Το κόστος της περίθαλψης της Kazue ήταν 1000 ευρώ. Αυτό το περιστατικό το έχουμε ξεχρεώσει. Περισσότερα νέα για την Kazue μπορείτε να μαθαίνετε από το blog της: 
http://dog-kazue.blogspot.com/


Ellie

1 Ιουλίου. Είχαμε νέο περιστατικό, την Έλλη.
Η μικρή Έλλη, η λατρεμένη σκυλίτσα της Ελευσίνας, είναι ένα μικρού μεγέθους Ελληνικό τσοπανόσκυλο. Βρέθηκε σε ένα εργοστάσιο χτυπημένη. Κάποιος οδηγός φορτηγού τη χτύπησε και ανήμπορη να κουνηθεί έμεινε στο σημείο αυτό για μέρες. Για καλή της τύχη είχε κοντά τον φύλακα άγγελο της, που έστειλε τη Σοφία και τη Ρία να τη βοηθήσουν. Αμέσως την πήγαν σε ορθοπεδική κλινική, όπου διαπιστώθηκε πως είχε πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και στη λεκάνη. Η Έλλη έχει συντριπτικά κατάγματα λεκάνης, τα οποία την εμπόδιζαν όχι μόνο από το να περπατήσει, αλλά και από το να ενεργηθεί. Το κόστος της περίθαλψης της σκυλίτσας συμπεριλαμβανομένων και των δύο χειρουργείων, είναι 2000 ευρώ. Αυτό το περιστατικό δεν το έχουμε ξεχρεώσει ακόμα. Περισσότερα νέα για την Έλλη, μπορείτε να μαθαίνετε από το blog της:  http://dog-ellie.blogspot.com/ 

Μπρελόκ

5 Ιουλίου. Δημιουργία Μπρελόκ για ενίσχυση.
Αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την ιδέα της Νάντιας για τη δημιουργία μπρελόκ, με σκοπό την πηγή κάποιων εσόδων για τα περιστατικά μας. Τα σχέδια είναι μπορείτε να τα δείτε εδώ και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για να σας στέλνουμε την παραγγελία σας με αντικαταβολή. Η βοήθεια σας είναι πάντα πολύτιμη, αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε οι ίδιοι, σας παρακαλούμε πολύ προωθήστε στους φίλους σας. Μην ξεχνάτε πως κάθε βοήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ο Μάνθος κολυμπάει χωρίς βοήθεια


8 Ιουλίου. Πήγαμε στον Μάνθο χωρίς να είναι προγραμματισμένο.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ειδοποιήθηκε κανείς. Τον είδαμε να κολυμπάει και πάλι, αυτή τη φορά όμως, τα κατάφερνε και μόνος του, χωρίς να έχει πάντα την βοήθεια της Christine. Την Κυριακή 18 Ιουλίου θα είναι η τελευταία μας επίσκεψη στον Μάνθο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Φυσικά όλοι μπορείτε να τον βλέπετε, μετά από συνεννόηση με την Christine. Τα στοιχεία της μπορείτε να τα βρίσκετε εδώ: http://www.animalhotel.gr/. Θυμίζουμε πως το κόστος της φιλοξενίας του παραμένει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ο σκύλος υδροθεραπείες. Περισσότερα νέα για τον Μάνθο, μπορείτε να μαθαίνετε από το blog του.

Αμαλίτσα

10 Ιουλίου ένα νέο περιστατικό μας ήρθε από την Εθνική Οδό.
Μία χτυπημένη σκυλίτσα, την ονομάσαμε Αμαλίτσα. Η άτυχη σκυλίτσα, είχε σφαίρες μέσα στο σώμα της αλλά και κατάγματα στη σπονδυλική στήλη. Οι φιλόζωοι που τη βοήθησαν είπαν πως την χτύπησε μηχανή. Λίγες μόνο ώρες μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε σε κλινική και την επόμενη μέρα εγχειρίστηκε για να διαπιστωθεί αν ο μυελός ήταν σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς η Αμαλίτσα μας δεν ήταν από τους τυχερούς φίλους μας και δεν καταφέραμε να τη βοηθήσουμε. Θα τη θυμόμαστε με πολλή αγάπη.

14 Ιουλίου.
Η Kazue πρέπει να μεταφερθεί στην πανσιόν που βρίσκεται ο Μάνθος, για να κάνει και αυτή φυσιοθεραπεία. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής, όμως ο σκύλος τώρα χρειάζεται υδροθεραπεία ώστε να μπορέσει να λυγίσει το πόδι της που έχει πάθει αγκύλωση.

15 Ιουλίου.
Ένα νέο περιστατικό ήρθε από την Ελευσίνα. Η Σοφία το έχει ήδη μεταφέρει στην κλινική, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη νεότερα ή φωτογραφίες. Ελπίζουμε ο νέος μας φίλος να τα καταφέρει, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Και για το τέλος, αφήσαμε κάτι θετικό. Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα σωματείο που θα ασχολείται με τα δύσκολα αυτά περιστατικά, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε νόμιμα πλέον. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτή τη προσπάθεια, ας επικοινωνήσει με το info@pets.gr

Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον, την υποστήριξη και την αγάπη σας.

1 comment:

ElenaKat said...

pws ginetai na paraggeilw ena mprelok?